Privatne Ture | Maroko-Fascinacija 1001 noći

Kategorija :
Odredište :
Privatne Ture
Cijena :
od kn
Tip ponude
Smještaj

Maroko-Fascinacija 1001 noći


od 8.453 kn


Rezerviraj


Sadržaji

-8 dana / 7 noći
-od / do Marakeša ili Agadira

Doživite sve što predstavlja jedinstven duh Maroka i otkrijte impresivne pejzaže sastavljene od pustinja, planinskih lanaca i rascvjetanih oaza, prolazeći plodnim dolinama i zavojitim cestama.

1. dan: AGADIR
Individualni dolazak, uz doček u zračnoj luci i transfer do hotela. Večera u hotelu i noćenje.

2. dan: AGADIR - MARAKEŠ – CASABLANCA
Nakon doručka kreće se prema Marrakešu, a nakon ručka nastavlja se u smjeru Kazablanke, poznate lokacije iz istogimenog filma. U ovom "gradu snova", posjetite veliku atrakciju, džamiju Hassan II, izgrađenu na morskoj obali. Iz te pozicije uživat ćete u predivnom pogledu na grad i Atlantski ocean, a zatim u planiranom slobodnom vremenu. Preporuka je da se prošetate širokim bulevarima, uz koje se nalaze zgrade inspirirane francuskim stilom sagrađene u 30-im i 40-im godinama prošlog stoljeća. Također je potrebno ići na poznatu Medinu, šareno i šareno tržište gdje svatko prodaje sve, tako da ćete sigurno pronaći nešto po svom ukusu. Večera i noćenje u Casablanci.

3. dan: KAZABLANKA - RABAT - MEKNES – FES
Posjet gradu Rabatu, glavnom gradu Maroka, planiran je za ovaj dan. U ovom uzbudljivom gradu posjetit ćete Kraljevsku palaču (dozvoljeno samo razgledavanje izvan zgrade), kao i 44 metara visok, nedovršenu kulu Hassan Tower, najpoznatiji simbol grada. U ovom impresivnom kompleksu nalazi se mauzolej Mohameda V. Uzmite priliku da posjetite Kasbah (tvrđavu izgrađenu od gline), nakon čega slijedi nastavak putovanja prema sljedećem kraljevskom gradu, Meknes. Nakon ručka posjetite monumentalna vrata Bab al Mansoura, koja se smatra najljepšim u Maroku, smještena u središtu impresivnog 40 km dugačkog bedema. Grad obiluje prekrasnim krajolicima sa stablima maslina, a poznat je i po izuzetno dobrim vinima. Sljedeća stanica je grad Fes, gdje vas očekuju dva noćenja.

4. dan: FES
Nakon doručka započinje obilazak grada Fesa, najstarijeg od četiri marokanska kraljevska grada i intelektualnog centra države. Poznata džamija Karaouine glavna je točka u gradu, koja se može posjetiti samo u vanjskom dijelu. Molitvena soba okružena je sa 270 stupova i 14 ulaza. Sagrađena je u tipičnom mavarskom stilu i ima veliku knjižnicu. U blizini se također nalazi lijepo obojana Attarina Madrasa, a za obilazak se preporučuje grob utemeljitelja grada Moulay Idriss, jednog od najvećih svetišta u gradu. Iskoristite vrijeme nakon ručka za šetnju po starom gradu, prepuštajući se u očaravajućem orijentalnom ambijentu ovog veličanstvenog grada.

5. dan: FES - IFRANE – ERFOUD
Danas će vas vaše putovanje odvesti kroz cedrovu šumu do prekrasnih krajolika i novih uzbudljivih priča iz prošlosti. Preći ćete planinu Srednji Atlas i nastaviti kroz zimske sportske centre Ifrane, Azrou i Rimahdite do sjeveroistočnog dijela Visokog Atlasa. Nakon ručka na putu, popodne dolazite u Erfoud, koji je svojevrsna ekonomska oaza zemlje. Ova prijestolnica istočne regije nalazi se na 802 m, a jedan od zanimljivih suvenira koji odavdje možete uzeti sa sobom su ukrasni predmeti s prikazom fosilnih ostataka. Ovdje ćete imati priliku za opcionalni izlet u malu pustinjsku oazu Merzouga na rubu Erg Chebbi područja, dijela Sahare kojeg ispunjavaju velike pješčane dine i mjesta gdje Vas očekuje spektakularan zalazak sunca (rezervacija i plaćanje izleta na licu mjesta). Večera i noćenje u Erfoudu.

6. dan: ERFOUD - TINERHIR – OUARZAZATE
Dan započinjete prelaskom stjenovite pustinje Hamada i kretanjem prema Tinjadadu i Tinerhiru. Poseban doživljaj je ručak koji se poslužuje u kanjonu Todgha Gorge gdje će biti prilike i za slobodno vrijeme u okruženju vertikalnim stijenama visine i do 300 metara. Put Vas vodi dalje kroz mjesto Boumalne i impozantnog "Road 1000 Kasbah" sve do grada Ouarzazate, koji se nalazi na visini od 1200 metara, što pruža prekrasan pogled na okolicu. Braon i crvene kuće, prekrasni glavni trg i pješačka zona sa palmama pružaju nezaboravni šarm ovome mjestu. Večera i noćenje.

7. dan: OUARZAZATE – MARRAKECH
Nakon doručka slijedi posjeta utvrđenom gradu Aït Benhaddou, koji je poslužio kao filmski set kultnih ostvarenja poput "Sodoma i Gomora", "Lawrence od Arbije" i "Gladijator". Ovaj kasbah (tvrđava) se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Put Vas dalje vodi preko poznatog planinskog prijelaza Tizi 'n'-Tichka u pravcu Marakeša. Ovaj "biser Orijenta" reflektira sve raznovrsnosti orijentalnog načina života. Zahvaljujući procesu rekonstrukcije krajem prošlog stoljeća, njegova medina (gradska jezgra, stari grad) i danas odiše starim šarmom u punom sjaju. Atmosferu kao iz čuvene knjige "1001 noć" imat ćete prilike doživjeti u tradicionalnim marokanskim privatnim rezidencijama poznatim pod nazivom "riad", sagrađenim oko centralno pozicioniranih dvorišta. Nakon ručka u hotelu, posjetite grobnicu Saadian i živopisni trg Jemaa el Fna na kojem će vas fascinirati krotitelji zmija, čitači sudbine i nezaboravna atmosfera. Večera uz tradicionalni event (opcionalno) i noćenje.

8. dan: MARRAKECH - AGADIR
Povratak u Agadir. Individualni odlasci (ne prije 14h) ili produžetak boravka.

Produžite boravak sa slijedećim hotelima:

Les Jardins De La Medina


Sofitel Royal Bay Agadir

Maroko-Fascinacija 1001 noći