Privatne Ture | Indija-Putevima Maharadža

Kategorija :
Odredište :
Privatne Ture
Cijena :
od kn
Tip ponude
Smještaj

Indija-Putevima Maharadža


od 11.468 kn


Rezerviraj


Sadržaji

-14 dana/13 noći
-od/do Delhija

Doživite Indiju iz perspektive života starih Maharadža i vladajućih obitelji na ovom putovanju kroz fascinantan Radžastan. Imat ćete priliku da doživite apsolutno autentično iskustvo, boravak uglavnom u bivšim palačama koje krase nekoliko stoljeća bogate povijesti.

1. dan: DOLAZAK U DELHI
Prijevoz iz zračne luke do hotela. Prve dvije noći provest ćete u hotelu Maidens 4 * i uživati u legendarnom gostoprimstvu i luksuznosti prošlih vremena.

2. dan: OBILAZAK DELHIJA
Razgled grada, stari dio Delhija, sagrađen početkom 17. stoljeća. Posjetit ćete jednu od najvećih džamija u Indiji - Jama Masjid (zatvoreno petkom), kao i Memorijalni kompleks Mahatma Gandhi. Slijedi uzbudljiva vožnja kroz legendarni i užurbani Chandni Chowk, ispunjen prodavaonicama i draguljarnicama. Doživite puni kontrast u New Delhiju, njegovom britanskom upravnom centru, trgovačkom centru Connaught Circus, kao i kod grobnice Maqbara e Humayun i minareta Qutub Minar.

3. dan: DELHI – MANDAWA
Nakon doručka kreće se u grad Mandawa. Susret s lijepo uređenim "havelisima" (bivšim gradskim rezidencijama) koji čine otvorenu galeriju. Središte grada je istoimena tvrđava iz 18. stoljeća s koje se pruža prekrasan pogled na grad. Poslijepodne je zakazano za besplatne aktivnosti, nakon čega ćete provesti noć u uzbudljivom hotelu Mandawa Castle.

4. dan: MANDAWA – BIKANER
Ujutro se kreće u grad Bikaner, smješten u srcu pustinje Thar. Kao bivši trgovački centar na starom putu karavana iz srednje Azije, danas očarava svojim djelomično sačuvanim zidinama i građevinama koje odražavaju uzbuđenje srednjovjekovne pustinjske metropole. Gradskim pejzažem dominiraju deve s teretom, konjske kočije i raznolika boja odjeće lokalnog stanovništva. Tijekom poslijepodnevnog razgledavanja posjetit ćete impozantnu tvrđavu Junagarh, gdje kroz 30 važnih mjesta, paviljona i hramova možete formirati kompletnu sliku o veličanstvenim prošlim vremenima. Luksuzna palača Laxmi Niwas, bivši dom Maharaja-e Ganga Singh, ugostit će vas za smještaj.

5. dan: BIKANER – KHIMSAR
Pustolovina se nastavlja u smjeru grada i tvrđave Khimsar, koja također krije vaše slijedeće odaje za noćenje. Atmosfera koja kombinira elemente romantike i viteštva, nadopunit će se pogledom na pustinju Thar. Slijedi i uzbudljiva vožnja na lokalnom vozilu duž lokalnih cesta, s posjetom autentičnim selima ovog kraja.

6. dan: KHIMSAR – MANVAR
Danas se vozite dublje u pustinju Thara, sve do svojevrsne oaze Manvar, gdje ćete provesti noć. Ovo mjesto se nalazi na putu između Jodhpur i Jaisalmer, a njen specifičan položaj na velikim pješčanim dinama jamči uvid u fenomenalno okruženje. Popodne ćete imati priliku za dva sata safari-a na devama (opcionalno, plaćanje na licu mjesta). Večera i noćenje u Manvar Resort 4 *.

7. dan: MANVAR – JODHPUR
Ujutro se kreće u grad Bikaner, smješten u srcu pustinje Thar. Kao bivši trgovački centar na starom cestovnom putu iz srednje Azije i danas očarava svojim djelomično sačuvanim zidinama i zgradama koje odražavaju uzbuđenje srednjovjekovne pustinjske metropole. Gradskim krajolikom dominiraju deve s teretom, konjska kolica i raznolike boje odjeće lokalnog stanovništva. Tijekom poslijepodnevnog razgledavanja posjetit ćete impozantnu tvrđavu Junagarh, gdje kroz 30 važnih mjesta, paviljona i hramova možete oblikovati kompletnu sliku prekrasnih prošlih vremena. Luksuzna palača Laxmi Niwas, bivši dom Maharaje Ganga Singh, ugostit će vas za smještaj.

8. dan: JODHPUR - RANAKPUR – UDAIPUR
Na putu prema Udaipuru, posjetit ćete grad Ranakpur i predivan hram Adinath, specifičan za mnogo izuzetnih filigranskih detalja, stupova i kupola. Poslijepodne, cesta vas vodi dalje u Udaipur, romantični grad prekrasnih zalazaka sunca, na obali jezera Pichola, kojeg su mnogi opisali kao najljepši grad u Indiji. Dva noćenja u hotelu Udai Kothi.

9. dan: UDAIPUR
Ujutro ćete započeti obilazak ovog idiličnog i romantičnog grada čiji urbani krajolik dominira Gradska palača, najveća palača u Indiji, koja se sastoji od jedanaest zgrada. Poslije toga ćete posjetiti najvažniji hram - Jagdish, izgrađen 1651. godine poznatog Maharaj Jagat Singh-a I. Ova pagoda visoka 24 metra diže se visoko iznad okolnih zgrada i stvara impresivan pogled. Također je svake pažnje vrijedan i vrt Saheliyon-ki-Bari, koji je namijenjen isključivo kraljevskoj obitelji. Prošetajte popodne i osjetite duh grada na tržištu i trgovinama. Navečer je moguće organizirati vožnju na jezeru Pichola (ovisno o razini vode), koje je poznato po atraktivnoj palači koja se, zahvaljujući ležajnim stubama, čini na površini vode.

10. dan: UDAIPUR – JOJAWAR
Nakon doručka kreće se na sjever i selo Jojawar na području Aravelli planina. Tvrđava Rawla Jojawar iz 18. stoljeća, prilagođena hotelu, bit će vaše utočište za nadolazeću noć. Slobodno poslijepodne. Uživajte u opuštanju u bazenu i istraživanju ove povijesne zgrade, a ako želite, možete organizirati vožnju safarija u obližnjem prirodnom rezervatu.

11. dan: JOJAWAR - JAIPUR
Jutarnja vožnja do poznatog grada Jaipura, poznatog među ostalima kao "grad kraljeva" i "ružičasti grad", osnovan 1728. godine od strane Raja Jai Singh-a II. Možete iskoristiti ovaj dan za samostalnu turneju i istraživanje širih bulevarskih cjelina i jedinstvenih zgrada koje krase gradsku jezgru. Dvije noći u hotelu Mandawa Haveli, bivša komercijalna i stambena nekretnina plemstva.

12. dan: JAIPUR
Ujutro se polazi u tvrđavu Amber, koja je nekoć bila vrlo uspješna zbog svoje izvrsne pozicije na brdu. Nakon povratka, popodne je rezervirano za obilazak Jaipura – tu je prekrasna gradska palača danas naseljena potomcima nekadašnjih maharadža, zatim fascinantna palača Hawa Mahal, neobične fasade s puno malih prozora dizajniranih tako da dame iz bogatih obitelji mogu promatrati događaje na ulici a da same ostanu neprimjećene, dok su poslijepodnevni i večernji sati rezervirani za Zvjezdarnicu Jantar Mantar i obrednu ceremoniju Aratha u mramornom bijelom hramu Birla.

13. dan: JAIPUR - FATEHPUR SIKIRI – AGRA
Na putu do Agre, posjetit ćete napuštene ruševine Fatehpur Sikri. Napuštene kuće vladajućih obitelji, izgrađene od crvenog pješčanog kamena, dobro su sačuvane tako da se čini kao da su jučer napuštene. Nakon dolaska u Agru, prošetajte lokalnom tržnicom i posjetite svjetski poznati Taj Mahal, spomenik vječne ljubavi. "Palača iznad palača" jedno je od najvažnijih mjesta za svakog turista tijekom obilaska Indije. Noćenje u hotelu Four Points by Sheraton Agra 7777.

14. dan: AGRA – DELHI
Nakon doručka, posjet tvrđavi u Agri. Poslijepodne vožnja do međunarodne zračne luke Delhi. Kraj ture.


Indija-Putevima Maharadža