Privatne Ture | Toskana u klasičnom Mercedes Benz-u

Kategorija :
Odredište :
Privatne Ture
Cijena :
od kn
Tip ponude
Smještaj

Toskana u klasičnom Mercedes Benz-u


od 14.970 kn


Rezerviraj


Općenito

Otkrijte Toskanu za volanom klasičnog Mercedes-Benz SL-a iz 1960-ih i 1970-ih. Preko blagih brežuljaka i kroz avenije čempresa vodit ćemo vas kroz povijesno i izvrsno srce Toskane. No, ne zaboravimo posjetiti nekoliko odabranih vinarija. Doživite Italiju u najboljem svijetlu!

Položaj

Toskana je jedna od najslikovitijih regija Italije. Impresionira svojim jedinstvenim i raznolikim krajolikom. Vinogradi se stapaju s maslinama i izmjenjuju se s izvornom golom selom. Ovu rijetkost razdvajaju trake visokih čempresa. Malo korišteni putevi vijugaju niz brda i prolaze kroz mala uspavana sela. Kao pozadina talijanskog filma iz 1950-ih. S Nostalgikom se vozite odabranim rutama u Toskani. Mnogi od njih bili su i odjeljci legendarne utrke Mille Miglia. Toskana čini da srca ljubitelja automobila brže tuku. Također nudi ljubitelje gradova kulture poput Siene i San Gimignano i mjesta od interesa poput tvrđave u Monteriggioni. Čak i nekoliko tjedana prije svjetski poznate utrke konja, Palio, u Sieni, možda ćete moći gledati ekipe tijekom njihovih proba i priprema za veliku utrku. Šetali su gradom u kostimima i vježbali na bubnjevima pripremajući se za savršen ulazak na Piazza del Campo. Zatvorite oči i zamislite kako se kreće cestama iz snova Toskane u klasičnom Mercedes-Benzu. Uživate u vjetru u kosi, vozačkom iskustvu, krajoliku, dobroj hrani i jedinstvenim vinima Chiantija.

Sadržaji

Aranžman uključuje:
Transfer od / do zračne luke Firenca do hotela, kao i na lokaciji
Nostalgični Mercedes-Benz SL (W113 i R107) za vas u vožnji, uključujući potpuno sveobuhvatno osiguranje (odbitno 500 eura), gorivo
3 noćenja s uklj. doručak u hotelu Borgo Scopeto ****
1 večera, 1 degustacija vina
Upisi i vodeni izleti
Vodič i servisni tim koji govori engleski jezik tijekom cijelog putovanja
Putna knjiga

Nije uključeno u aranžman:
putovanje u Firencu (FLR)
obroci ako nije drugačije naznačeno

Ponuda

1. dan Chiantishire
Vaš transfer od zračne luke do hotela dat će vam dobru ideju što možete očekivati u narednim danima. Vaše putovanje počet će sjajno kada uđete u butik hotel Borgo Scopeto Relais ****, nekadašnje aristokratsko imanje s kojeg ćete moći uživati u veličanstvenom pogledu na Sienu dok ručate na terasi. Srce će vam kucati još brže kada prvi put pokrenete paljenje i krenete u svom klasičnom automobilu Mercedes-Benz SL. Brda Chiantija između Firenze i Siene, uz njihove poznate vinarije, simbolična su za Toskanu. Svjetski poznati kulturni krajolik Chiantija karakteriziraju stari dvorci i palače, kao i gusta šuma i ogromne šume. I naravno, važno je posjetiti jednu od šarmantnih vinarija. Zaustavite se u jednoj od najstarijih svjetskih vinarija, također sjedištu plemićke obitelji, tamo zajedno uživajte u dobrodošlici.

 2. dan Pienza i Kreta Senesi
Pred vama je danas fantastičan prizor koji će zasvijetliti vaše srce. Slijedite mirne seoske puteve kroz Kretu Senesi, karakterizirane glinom, čempresima, prostranim poljima žitarica i hrastove šume. Tamo gdje je Toskana najljepša, naći ćete gradić Pienza, koji je papa Pio II dizajnirao kao ʼidealni gradʼ. Vaš turistički vodič ne samo da će vam pokazati dvorac i impresivne renesansne palače, već ćete imati priliku prošetati se malim vijugavim uličicama i duž bulevara Corso Rossellino. Nakon sve te kulture, vaš će se klasični automobil nestrpljivo ponovno voziti. Šarmantan vinograd i grad Montepulciano pružit će vam pozadinu povratka. U večernjim satima stari grad Siena poziva vas na šetnju i na vama je da odlučite gdje ćete večerati.

3. dan Volterra, grad Alabaster
Vozači među vama mogu slaviti: današnja je ruta najduža i najrazličitija. Kroz obrađenu zemlju od davnina, prožet veličanstvenim vilama, srednjovjekovnim dvorcima i tihim, zabačenim samostanima, vozit ćete se tim panoramskim putem do etruščanskog gradića Volterra i San Gimignano. Tijekom svog obilaska Volterrinog slikovitog starog grada, zadivit ćete se umjetničkim vještinama umjetnika Alabastera u jednom od ateljea. Vinogradi sa svjetski poznatim imenima i toskanske "planine rude", od kojih su drevni Etruščani prikupili svoje bogatstvo, karakteristični su za krajolike koji će vas pratiti na klasičnoj pozornici automobila koja će vas odvesti do vašeg hotela. Navečer ćete večerati u starom vinskom podrumu, atmosferskom hotelskom restoranu La Tinaia, u kojem ćete se moći poslužiti novim kulinarskim delicijama po najboljim lokalnim receptima.

 4. dan Siena, gotički dragulj
Ljepota lagano valjanih brežuljaka oko Siene privlači umjetnike duži niz godina pružajući im izvor inspiracije. Pustite da vaš pogled skreće s vašeg roadstera u spektakularnoj daljini, prije nego što se usredotočite na kulturnu baštinu ovog grada (UNESCO-ov grad svjetske baštine), u obilasku Siene. Prevozit ćemo vas do zračne luke u Firenci u pravo vrijeme za vaš povratni let i ponijet ćete kući prekrasne uspomene na dane ispunjene avanturama i čistim zadovoljstvom vožnje.

Toskana u klasičnom Mercedes Benz-u