Kategorija :
Odredište :
Privatne Ture
Cijena :
od kn
Tip ponude
Smještaj

La Dolce Vita, Toskana


od 13.463 kn


Rezerviraj


Općenito

Nježna brda, vijugavi seoski putevi, uspavana sela i čempresi. Otkrijte Toskanu za volanom klasičnog Alfa Romeo Spidera. Uz degustaciju vina, obilazak grada i posjet tradicionalnom restoranu Toskana ćete doživjeti u najboljem redu!

Položaj

Toskana je jedna od najslikovitijih regija Italije. Impresionira svojim jedinstvenim i raznolikim krajolikom. Vinogradi se stapaju s maslinama i izmjenjuju se s izvornom golom selom. Ovu rijetkost razdvajaju trake visokih čempresa. Malo korišteni putevi vijugaju niz brda i prolaze kroz mala uspavana sela. Kao pozadina talijanskog filma iz 1950-ih. S Nostalgikom se vozite odabranim rutama u Toskani. Mnogi od njih bili su i odjeljci legendarne utrke Mille Miglia. Ali Toskana ne čini da srca ljubitelja automobila brže tuku. Također nudi ljubitelje gradova kulture poput Siene i San Gimignano i mjesta od interesa poput tvrđave u Monteriggioni. Čak i nekoliko tjedana prije svjetski poznate utrke konja, Palio, u Sieni, možda ćete moći gledati ekipe tijekom njihovih proba i priprema za veliku utrku. Šetali su gradom u kostimima i vježbali na bubnjevima pripremajući se za savršen ulazak na Piazza del Campo.

Sadržaji

Aranžman uključuje:
Transfer od / do zračne luke Firenca (FLR) do hotela, kao ina lokaciji
Nostalgičan Alfa Romeo za vas je samostalna vožnja,uključujući potpuno sveobuhvatno osiguranje (odbitno 500 eura), gorivo
3 noćenja s uklj. doručak u hotelu "Borgo diVéscine" s 4 zvjezdice u Raddi u Chiantiju
1 ručak, 2 večere, 1 degustacija vina
Kotizacija, vođenje razgledavanja prema itineraru
Vodič i servisni tim koji govori engleski jezik tijekom cijelog putovanja
Putna knjiga
Poklon dobrodošlice

Nije uključeno u aranžman:
putovanje u Firencu (FLR)
obroci ako nije drugačije naznačeno

Ponuda

La Dolce Vita za volanom Alfa Romeo Spidera

1. dan: U srcu Toskane
Nakon prijave u hotelu 'Borgo di Vescine', dočekat ćemo vas laganim ručkom na prekrasnoj hotelskoj terasi, gdje ćete upoznati svoje putnike. Odavde možete vidjeti kromirane blještave oldtimere u redu, srce vam kuca brže čim prvi put okrenete ključ za paljenje i krenete svojim Alfa Romeo Spiderom do prve vožnje kroz područje Chiantija. Ova poznata vinogradarska regija nalazi se između Firenze i Sijene. U bivšem samostanu i organskom vinogradu napravimo šarmantnu stanicu za posjet i degustaciju lokalnog Chianti Classicosa. Srećom, još više dobivamo zajedno na večeri.

2. dan: Ceste iz snova na Kreti Senesi
Danas možete vidjeti sanjski krajolik Krete Senesi sa širokim poljima žitarica, jedva korištenim seoskim cestama i velikim hrastovim šumama pred sobom, koje nikada nećete zaboraviti. Napokon stižete do malog grada Pienze koji je na crtežu oblikovan kao "idealan grad" pape Pija II. U zabavnom obilasku grada šetate uskim zavojitim ulicama, vidite katedralu i impozantne palače renesanse. Posljednji put možete uživati u pogledu na Kretu Senesi, koja pokazuje njezinu najljepšu stranu oko Pienze. Prije povratka u hotel, vozite se jednom od najljepših ulica Italije. Bijele seoske ceste vijugaju brdima obloženim čempresima čempresa - krajolici napravljeni na nebu.

3. dan: Šarmantna Volterra
Raznovrsna ruta traži danas od vašeg Alfa Romeo Spidera puno. Prekrasna vijugava seoska cesta vodi vas preko Castellina u Chiantiju do San Gimignana, pored veličanstvenih vila, srednjovjekovnih dvoraca i osamljenih samostana. Nakon toga vozite se do etruščanskog grada Volterre, gdje ćete upoznati kulturne vrhunce u vodičkom obilasku živopisnog starog grada. Spisak puta vodi vas natrag u hotel, kraj beskrajnih vinograda i brežuljaka prekrivenih tipičnom makijom. Uveče vas vodimo u srednjovjekovni za utvrđeni zaselak gdje možete podijeliti svoje dojmove dok večerate bogatom večerom.

4. dan: Siena - gotički gradski dragulj
Pustit ćete da vaš pogled još jednom luta u idiličnu daljinu prije nego što se u obilazak grada uvjeri kulturno naslijeđe prekrasnog grada Siene. Moćna katedrala, čiji su složeni mramorni umetci na podu postigli svjetsku slavu, dominira gradskim krajolikom. Povratak u hotel, oproštajite se od "svog" Alfa Romea Spidera s teškim srcem. S živopisnim uspomenama na sadržajne dane vraćamo vas na aerodrom na vrijeme. Došli i vidimo se uskoro!

La Dolce Vita, Toskana